Uw gemeente en onze totaaloplossing

Via de SDE+ regeling kunt u als gemeente subsidie ontvangen voor het opwekken van zonne-energie. Wij kunnen dit proces voor u verzorgen en daarmee ontzorgen.

De populaire subsidieregeling SDE+ (Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie) kent een omvangrijk budget (8 miljard euro in 2016).

Mede dankzij deze regeling en óns aanbod, bent u als gemeente uitstekend in staat uw ambities op het gebied van duurzaamheid en uw financieel rendement op uw (grond)posities te verwezenlijken.

Waarom wij?

Omdat wij een ontzorgende totaaloplossing kunnen bieden voor u als gemeente. De unieke samenwerking tussen belangrijke spelers in de zonne-energiemarkt zorgt voor een sterke combinatie van:

  • Lokale kennis: Tautus, de marktleider in Nederland voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed
  • De beste kwaliteit zonnepanelen: Honeywell Solar, kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen met 25 jaar vermogensgarantie en 20 jaar productgarantie

Ons aanbod

Wij kunnen in combinatie met bovengenoemde totaaloplossing uw subsidieaanvraag voor 2016 geheel vrijblijvend indienen. De voorbereidingen hiervoor zijn cruciaal.

Deze totaaloplossing is een uitstekende mogelijkheid voor u als gemeente om (grond)posities die nu niet of nauwelijks benut worden en ideaal kunnen zijn om uw duurzaamheids- als maatschappelijke doelstellingen te realiseren.

Er zijn 2 mogelijkheden indien de subsidie wordt toegewezen:

  • Zelf investeren, waarbij wij voor u als gemeente alles verder regelen, inclusief 15 jaar prestatiegarantie en desgewenste ontmanteling.
  • Wij investeren, waarbij wij ook voor u als gemeente alles verder regelen en 15 jaar lang 25% van de exploitatiewinst afdragen aan het lokale of regionale Jeugdsportfonds en/of Voedselbank. Ook hier ontmantelen wij de installatie indien gewenst.

Hoe verloopt de aanvraag?

Een SDE+ aanvraag is relatief complex. Het moment van indienen is in 2016 nog belangrijker voor de slaagkans en de hoogte van uw subsidie.

Een goede voorbereiding van uw SDE+ aanvraag is dus belangrijk. De juiste kennis, strategie en ervaring van voorgaande tenders is hierbij essentieel.

Door onze lokale kennis, wereldwijde ervaring en onze hoogwaardige zonnepanelen kunnen wij dit traject voor u begeleiden. De eerste stap in dit proces is een intakegesprek waarbij we uw investeringsplannen doornemen en het traject eindigt bij de eerste uitkering van SDE+ subsidie.

In de tussentijd wordt door ons uw aanvraag zorgvuldig voorbereid, waarbij de opbrengsten bij verschillende scenario’s voor u inzichtelijk gemaakt worden. Bij een positieve uitkomst regelen wij de inschrijving van uw installatie bij de verschillende instanties.


Meer informatie over SDE+

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt u meer informatie vinden over de SDE+ regeling en de wijzigingen voor 2016.

Neem contact met ons op

Maak nu een afspraak via ons contactformulier of via telefoonnummer +31 85 4016411 om de mogelijkheden voor uw gemeente door te nemen of uw vragen te stellen.